2023 - 2024 BAHAR YARIYILI BAŞVURU SONUÇLARI ve KESİN KAYIT İŞLEMLERİ

Asıl Öğrenci Kayıtları

29 Ocak-01 Şubat 2024    Saat 17.00

İletişim

ESOGÜ Sağlık Bilimleri Enstitüsü Tıp Fakültesi Dekanlığı Zemin Katı  Meşelik Kampüsü, 26480 – ESKİŞEHİR       saglikbilens@ogu.edu.tr

T.C Uyruklu Adaylar İçin Kesin Kayıt Duyurusu

Kesin Kayıt Kılavuzunu görmek ve kesin kaydınızı başlatmak için (TIKLAYINIZ)

TÜRKİYE CUMHURİYETİ UYRUKLU ADAYLAR İÇİN KESİN KAYITTA ESOGÜ ÖĞRENCİ BİLGİ SİSTEMİNE YÜKLENMESİ GEREKEN BELGELER

a) Kesin kayıtlar ESOGÜ Öğrenci Bilgi Sistemi üzerinden yapılacaktır. Kesin kayıt hakkı kazanan adayların aşağıda belirtilen belgeleri kesin kayıt sistemine yüklemeleri gerekmektedir. Yüklenen belgeler değerlendirme aşamasında Enstitü yetkililerince kontrol edilecektir. Sisteme yüklenen belgeleri eksik olan, istenilen nitelikte olmayan veya beyan ettiği bilgilerle uyuşmayan adayların kayıtları yapılmayıp başvuruları iptal edilecektir. Bu nedenle sisteme yüklenen tüm belgelerin istenilen nitelikte, eksiksiz ve doğru olmasının sorumluluğu adaya aittir.

b) Kesin kayıt için yüklenmesi gereken aşağıdaki belgeler PDF veya JPEG formatında olmalıdır.

c) İstenen belgeler, adayın bilgileri görünecek şekilde olmalı ve birden fazla sayfadan oluşan belgelerin tüm sayfaları yüklenmelidir.

1Diploma ya da Mezuniyet Belgesi

a) Yüksek lisans kaydı için lisans diploması veya e-Devlet’te Yükseköğretim Sorgulama’dan alınacak Mezun Belgesi.

b) Doktora kaydı için lisans ve yüksek lisans diplomaları veya e-Devlet’te Yükseköğretim Sorgulama’dan alınacak Mezun Belgeleri.

c) Yurtdışında alınan lisans ve/veya yüksek lisans dereceleri için diplomalara YÖK tarafından verilen denklik belgesinin noter onaylı sureti.

2- Transkript veya Diploma Eki

a.       Yüksek lisans kaydı için lisans transkripti veya diploma eki,

b.       Doktora kaydı için lisans ve yüksek lisans transkriptleri veya lisans ve yüksek lisans diploma ekleri,

c.       İlgili kurumun mühür/imza/onayı olmayan belgeler kabul edilmez.

3- ALES, GRE (Quantitative) veya GMAT (Total) sınavlarından birinin Sonuç belgesi

4- Yabancı Dil Sonuç Belgesi (Başvuru esnasında yabancı dil puanı beyan edenler)

5- Vesikalık fotoğraf (son 6 ay içerisinde çekilmiş vesikalık fotoğraf olmalıdır)

6- Nüfus Cüzdanı/Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartı

7- Erkek adaylar için güncel Askerlik Durum Belgesi (e-Devlet’ten alınabilir)

8- Öğrenci Bilgi Formu  (TIKLAYINIZ)

9-  ESOGÜ Lisansüstü Kesin Kayıt Süreci Öğrenci Aydınlatma Metni (TIKLAYINIZ)( Bu belge sisteme yüklenmeyecektir. Kesin kayıt sırasında verilen linke tıklayarak belgeniz sistem üzerinden okunması gerekmektedir.)

10- ESOGÜ Lisansüstü Kesin Kayıt Süreci Öğrenci Açık Rıza Metni   (TIKLAYINIZ) (Sadece Engelli Raporu Olanlar isterlerse dolduracaktır)

TÜRKİYE CUMHURİYETİ UYRUKLU ADAYLAR İÇİN KESİN KAYITLA İLGİLİ DİĞER HUSUSLAR

1- Posta, faks yoluyla veya yüz yüze kesin kayıt işlemi yapılmaz. Kesin Kayıtlar ESOGU Öğrenci Bilgi Sistemi üzerinden uzaktan yapılacaktır.

2- Eksik belge yüklenmesi durumunda kesin kayıt yapılmaz. Eksik belgeler sonradan fiziksel teslim, e-posta vb. yollarla tamamlanamaz.

3- Kesin kayıtta istenilen belgeleri tam ve eksiksiz olarak yükleyen adayların, başvuruda sisteminde beyan etmiş oldukları bilgiler ile kesin kayıt sistemine yükledikleri belgelerin bilgilerinin aynı olması halinde kesin kayıtları yapılacaktır. Aksi halde adayların başvuruları iptal edilecektir.

4- İlan edilen tarihler arasında kesin kayıt işlemini tamamlamayan adaylar hiç bir hak iddia edemez.

5- Başka bir Tezli Yüksek Lisans veya Doktora programında kaydı olup Enstitümüzde Tezli Yüksek Lisans veya Doktora programı kazananların Enstitümüze kesin kayıtlarının yapılabilmesi için diğer Yükseköğretim Kurumlarında kayıtlarının olmaması gerekir. Kesin kayıt aşamasında yapılacak kontrolde başka bir tezli yüksek lisans veya doktora programında kayıtlı gözükenlerin kesin kayıt onayı yapılmayacaktır. Bu durumdaki adaylar hiç bir hak iddia edemezler.