Lisansüstü Öğrenci Başvurularında YABANCI DİL Şartı ile ilgili Önemli Duyuru
8.09.2020

Lisansüstü Öğrenci Başvurularında YABANCI DİL Şartı ile ilgili Önemli Duyuru

ÖSYM’nin YDS sınavını 27.09.2020 tarihine ertelemesi nedeniyle YÖK 02.09.2020 tarihli yazısı ile YDS’ye girecek adayların lisansüstü programlarına başvurularında düzenleme yapmıştır. YÖK’ün söz konusu kararına göre;

1. Tezli Yüksek Lisans /Doktora başvuruları için;

a) Tezli Yüksek Lisans /Doktora programları için geçerli bir yabancı dil belgesi olmayıp 27.09.2020 tarihinde yapılacak olan YDS’ye girecek adaylar da, Enstitümüze başvuru yapabileceklerdir. Bu durumdaki adaylar başvurdukları programı kazandıkları ve kesin kayıt yaptırdıkları takdirde, ÖSYM’nin 27.09.2020 tarihinde yapacağı YDS’nin sonuç belgesini, sonuçların açıklanmasından itibaren 5 gün içinde (mesai bitimine kadar) Enstitümüze ibraz etmeleri gerekmektedir. YDS sonuç belgesini ibraz etmeyenlerin veya kesin kayıt yaptırdıkları programın gerekli minimum yabancı dil puanını sağlayamayanların yapılmış olan kesin kayıtları iptal edilecektir.

b) Halen geçerli bir yabancı dil belgesine sahip olan ve 27.09.2020 tarihinde yapılacak olan YDS’ye girmeyecek adayların Tezli Yüksek Lisans /Doktora  programlarına başvuruda  yabancı dil puanlarını beyan etmeleri gerekmektedir.